עוף עם תפוח אדמה

גירסה להדפסהגירסה להדפסהSend by emailSend by email

מתכון מרוקאי קליל להכנת ארוחת צהריים לילדים.
מצרכים:

  • חלקי עוף שונים ( כרעיים/שוקיים/רגליים)
  • 2 בצלים בינונים
  • 8-10 תפוח אדמה חתוך לרבעים או שמיניות
  • 2 עגבניות מרוסקות
  • מלח
  • פלפל לבן
  • פפריקה ( עדיפה חריפה אבל גם מתוקה מספקת)

הכנה:

  1. חותכים את הבצל לרצועות אורך  
  2. בסיר עם שמן מטגנים את הבצל מוסיפים את חלקי העוף ומטגנים כ 2-3 דקות
  3. מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה ואת העגבניות המרוסקות ואת התבלינים
  4. מערבבים מעט  מוסיפים כוס מים ומתבלים (מלח, פלפל ופפריקה)
  5. מבשלים על אש בינונית כ 30 דקות
  6. לאחר 30 דקות מנמיכים את האש ללהבה נמוכה ומבשלים עוד כ 20 דקות עד אשר תפוחי האדמה רכים

בתאבון
 
באדיבות חגית